Contact Site Map Home Greek English
Κέρκυρα, Πύλη Τουρισμού textsign
 
     
 

Μουσική

Folk music, Click to Enlarge Η Κέρκυρα από την αρχαιότητα είναι συνδεδεμένη με τη μουσική και διατηρεί μια πλούσια και συνεχή μουσική παράδοση. Από τον αοιδό Δημόδοκο ο οποίος τραγούδησε προς τιμήν του Οδυσσέα όπως αναφέρει ο Όμηρος στην Οδύσσεια (3000 π.Χ.) ως το θέατρο San Giacomo όπου για πρώτη φορά παίχτηκε όπερα στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου (Ενετοκρατία) και από την ίδρυση της πρώτης μουσικής μπάντας "Φιλαρμονική Εταιρία Κέρκυρας" (1840) μέχρι σήμερα, η Μουσική αποτελεί τέχνη κυρίαρχη, άρρηκτα δεμένη με την ψυχή και την ιστορία του Κερκυραίου και του Παξινού. Υπάρχει παντού. Στα πανηγύρια, στα καντούνια, στα χωράφια και τους ελαιώνες, στα σπίτια, αλλά ακόμα και στην προφορά των Κερκυραίων. Η χαρά , η λύπη αλλά και αυτή η καθημερινότητα, ο λόγος, περιέχουν μελωδία.

Οι Φιλαρμονικές.

music, Click to Enlarge
Οι Φιλαρμονικές της Κέρκυρας αποτελούν μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο σαν αναλογία προς κατοίκους και είναι γνωστές σ’ όλο τον κόσμο. H ίδρυσή τους ξεκίνησε μέσα στο κλίμα ίδρυσης λαϊκών λεσχών και εταιρειών που άνθησε στην Eυρώπη, μετά την Αστική επανάσταση, και ειδικά τον 19ο αιώνα και ήρθε στην κοσμοπολίτισσα Kέρκυρα μέσα από τους φοιτητές σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και τους εμπόρους. Το φαινόμενο εντάθηκε και στον 20ο αιώνα βασισμένο στην οικονομική άνθηση, το μιμητισμό και ένα είδος τοπικισμού που έχει την καταγωγή του στην ιδιότυπη σύνθεση του Κερκυραϊκού πληθυσμού από ομάδες οικονομικών και "πολιτικών" μεταναστών. Σήμερα, στην Κέρκυρα των 110.000 κατοίκων δραστηριοποιούνται 19 φιλαρμονικές μπάντες που προωθούν την εξάπλωση της μουσικής παιδείας μέσω σχολών αλλά και με την παρουσία τους σε εορταστικές εκδηλώσεις τόσο εντός όσο και εκτός Κέρκυρας.

Μουσικές εκδηλώσεις.

music, Click to Enlarge
Το καλοκαίρι στην Κέρκυρα συμβαίνουν πολύ ενδιαφέρουσες μουσικές εκδηλώσεις. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας “Ionian Concerts” που συνδιοργανώνουν το Μουσικό Τμήμα του Ιόνιου Πανεπιστήμιου, η Νομαρχία της Κέρκυρας και ο Δήμος Κερκυραίων κάθε χρόνο είναι το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός. Η μεγάλη αυτή γιορτή είναι η κατάληξη μιας διεθνούς μουσικής συνάντησης με την επωνυμία "Θερινή Ακαδημία" όπου διάσημοι μουσικοί συναντιούνται με φοιτητές από την Αμερική, την Ευρώπη, την Άπω Ανατολή και την Ελλάδα. Ένα φεστιβάλ υψηλής ποιότητας.

Στους Παξούς κάθε καλοκαίρι έχουμε μια σειρά από σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν το Spring Music Festival και το Paxos Festival

 Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο Πες την γνώμη σου


Μουσική   reviews:

 
 
 

Κερκυραϊκό Περγαμόντο

Γνωρίστε το Κερκυραϊκό Περγαμόντο
egnatia

http://www.corfufestival.gr

Accomodation
Κλείσε τη διαμονή  σου
Εκμεταλλεύσου τις ευκαιρίες. Μην περιμένεις την τελευταία στιγμή.
signup
Λάβε το περιοδικό της Κέρκυρας
Εγγράψου τώρα και ανακάλυψε τί νέο υπάρχει στην Κέρκυρα. Θα σε κρατάμε ενήμερο.
weather
Δες τον καιρό στην Κέρκυρα
Η Κέρκυρα διαθέτει το πλέον ήπιο κλίμα της Μεσογείου. Δείτε μια πρόβλεψη για τις επόμενες μέρες.

RentaCar Βρείτε μια πλήρη σειρά από ενοκιαζόμενα αυτοκίνητα και τις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Οικομονική ενοικίαση ατοκινήτου στην Κέρκυρα

 Παρόμοιες